Acties

Wormmiddelen actie

Bij elke vaccinatie geldt: Wormmiddelen 3 + 1 Gratis!

Februari – Maand van het gebit

Februari is ieder jaar de Maand van het Gebit:

  • Gratis gebitscontrole door de assistente (op afspraak)
  • 10% korting op een gebitsbehandeling (op afspraak)

 Het grootste deel van de huisdieren ouder dan 3 jaar heeft last van het gebit.

Toch denkt 90% van de eigenaren dat dit niet voor hun kat of hond geldt!gebitsprobleemhond1

Gebitsproblemen bij honden worden met name veroorzaakt door tandplak en tandsteen. Naarmate honden ouder worden groeit ook de kans op het ontstaan van tandvleesproblemen.

Bij katten spelen vooral tandvleesproblemen en aantastingen van het tandglazuur een rol.

Deze problemen leiden tot grote ellende voor de betreffende kat. Als eigenaar heb je dat niet altijd in de gaten. De verschijnselen van gebitsproblemen laat niet ieder dier even duidelijk merken.

Een vieze geur uit de bek valt meestal nog wel op, maar ook overmatig speekselen, met de poot over de bek wrijven of met de kop over de grond schuren, niet goed kauwen of plotseling stoppen met kauwen of het eten laten vallen, kauwen aan 1 kant, hard voedsel vermijden, kunnen wijzen op gebitsproblemen.

Om deze problemen te voorkomen wordt al gedurende enkele jaren in februari de Maand van de Gebitscontrole georganiseerd. Regelmatige gebitscontrole is nodig om bovengenoemde problemen te voorkomen. In de Maand van de Gebitscontrole wordt grootscheeps de aandacht gevestigd op preventie en verzorging van gebitsproblemen. Diereigenaren worden opgeroepen om het gebit te laten controleren en om aan dagelijkse gebitsverzorging te gaan doen.

In onze praktijk zien we regelmatig honden en katten met ernstige gebitsproblemen, die voorkomen hadden kunnen worden door regelmatige gebitscontrole. U als eigenaar heeft natuurlijk het beste met uw huisdier voor. Het lukt niet altijd om zelf het gebit van uw dier te controleren, omdat het dier het niet toelaat of omdat het er in de dagelijkse routine bij inschiet. In februari kunt u het gebit van uw huisdier gratis laten controleren door de assistente (op afspraak).